Rubriky
NOVINKY

Jak vybrat zimní pneu?

Zimní měsíce se kvapem blíží a s nimi i spousta starostí pro každého motoristu. Jedna z nejvíce kladených otázek je, jak vybrat správné pneumatiky pro zimní provoz, kdy a kde je přezout.

CO BYSTE MĚLI VĚDĚT

Podle zákona mají řidiči povinnost vyměnit letní pneumatiky za zimní 1. listopadu a zpět na letní je můžou přezout 31. března. To za podmínek, že je na silnici souvislá vrstva sněhu, led, námraza a nebo když můžeme předpokládat z povětrnostních podmínek, že to nastane. Pokud například nebude 25. listopadu nikde ani stopa po mrazu a teplota se vyšplhá na 20 ℃, pokutu nedostanete.

Dejte si však pozor! Na vybraných úsecích v ČR se můžete setkat se značkou Zimní výbava a pokud na ni narazíte, přezuto mít musíte.

JAK POZNAT TU SPRÁVNOU ZIMNÍ PNEUMATIKU?

Zimní pneumatiky musí být podle naší legislativy označeny písmeny M+S. Pneumatika označená zkratkou mud and snow (bláto a sníh) by měla mít lepší záběrové vlastnosti na sněhu nebo v terénu. Věděli jste ale, že ve skutečnosti označení M+S zimní vlastnosti zcela neřeší? Symbolem M+S může být totiž označena i letní pneumatika s lepšími záběrovými vlastnostmi mimo silnici, na což hřeší někteří výrobci levnějších pneumatik. Zaručené prokázání dobrých zimních vlastností je označení sněhovou vločkou v hoře. Všichni renomovaní výrobci pneumatik proto označují všechny svoje pneumatiky oběma symboly, tedy písmeny M+S v kombinaci s vločkou v hoře.

ROZDÍLY MEZI ZIMNÍ A CELOROČNÍ PNEU

Zimní pneumatiky vám zaručí výbornou ovladatelnost na promrzlé silnici, krátkou brzdnou dráhu i výbornou trakci na sněhu. To zajišťuje jejich dezén a použité směsi materiálu. Proto se doporučuje přezout na zimní pneumatiky už v případech, kdy venkovní teplota vzduchu klesne pod 7 ℃. Vzhledem k vlastnostem, které tyto pneumatiky předurčují pro provoz v zimě, se nedoporučuje jejich dojíždění v létě. Mohou vás totiž rychle zradit v nebezpečných situacích.

Naopak celoroční pneumatiky se hodí pro občasné řidiče a to hlavně, když jezdíte po upravené komunikaci. Nemusíte si lámat hlavu s nečekanou změnou počasí a díky speciální směsi materiálu tak šetříte nejen čas, ale i peníze za přezouvání a skladování.

Musíte ale stále počítat s rychlým opotřebením v horku a naopak s menším záběrem ve sněhu díky nižšímu obsahu siliky.

VY JEZDÍTE, MY SE STARÁME

Jestli si stále nevíte rady, jak na zimní pneu, rádi vám pomůžeme. V síti poboček Point S vám vyjdeme vstříc a pomůžeme vám vybrat nejvhodnější pneumatiky s ohledem na typ vozu, jízdní styl, kilometrový výkon a také váš rozpočet.

Vybrat si můžete z široké nabídky rozměrů, dezénů a značek. Kromě privátní značky Point S Tyres Vám dokážeme nabídnout pneumatik všech prestižních značek, které pravidelně vítězí v testech motoristických časopisů.

Ani s přezutím si nemusíte dělat starosti, mysleli jsme opravdu na všechno. Nejen, že vám auto přezujeme, ale také si od nás odnesete Garanci v podobě ochrany proti neopravitelnému poškození, jež se vztahuje na osobní, SUV a 4×4 bezdušové. Tím získáte až 80% slevu, 1 rok garantované ochrany na neomezený počet ujetých kilometrů..

NENECHÁVEJTE NÁKUP ZIMNÍCH PNEUMATIK A PŘEZOUVÁNÍ NA ZIMNÍ PNEUMATIKY NA POSLEDNÍ CHVÍLI, ALE PŘIPRAVTE SE VČAS. UŠETŘÍTE TAK ČAS, NERVY I PENÍZE!

Samotný začátek servisní zimní sezóny je velmi závislý na počasí. Pokud je teplý podzim, někteří zákazníci otálí s přezutím na zimní pneumatiky a nechávají přezutí na poslední chvíli, čímž zbytečně riskují. S horšícím se zimním počasím se pneuservisy zaplňují a v celé republice se dá očekávat, stejně jako každý rok, rychlý úbytek volných termínů pro přezutí. U mnoha zákazníků se v poslední době objevuje trend plánování přezutí zimních pneu již dlouho před zahájením samotné sezóny přezouvání. V tomto období je totiž možné počítat s volnějšími kapacitami servisu a dostatkem pneu na skladě.

ONLINE REZERVACE – OBJEDNÁNÍ TERMÍNU PNEUSERVISU Z POHODLÍ DOMOVA

U nás se můžete objednávat celou řadou způsobů: osobně, telefonicky, přes online rezervaci. Zejména posledně jmenovaný způsob objednání termínu k realizaci pneuservisu je zákazníky v poslední době hojně využíván. Zákazníci si na něm mohou komfortně vybrat a nakoupit nejen pneumatiky, ale i služby včetně online rezervace termínu do servisu v České Lípě, kde zajistíme i montáž nových plášťů a zdarma ekologicky zlikvidujeme opotřebené pneu.

MANIPULACI, USKLADNĚNÍ A PŘEPRAVU SVÝCH PNEUMATIK PUSŤTE Z HLAVY!

Pokud nedisponujete volným prostorem na skladování letních pneumatik, přenechejte tuto starost nám. Zajistíme jejich komfortní skladování v optimalizovaných prostorách.